Clicky

 
Transport Online - Grote zoekactie naar omgeslagen roeiboot op Nederrijn in Wageningen

Grote zoekactie naar omgeslagen roeiboot op Nederrijn in Wageningen

Grote zoekactie naar omgeslagen roeiboot op Nederrijn in Wageningen
20-01-2019 19:52 | Binnenland | auteur ANP

WAGENINGEN - [update maandag 12:10 uur] Het blijft vooralsnog een raadsel wat drie getuigen zondagmiddag hebben gezien op de Nederrijn bij Wageningen. Het leek erop of er een roeiboot met mensen aan boord omsloeg, maar ondanks een urenlange zoektocht op het water is er niets gevonden. Toch denken politie en brandweer in Wageningen niet dat de melding een grap is geweest. Bij beide instanties is daarover maandag geen twijfel.

"Het was geen anonieme melding en de melder en twee andere getuigen zijn later ook gesproken. Het zou onverantwoord zijn geweest om niets te doen'', aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio Gelderland-Midden.

Omdat de twee roeiverenigingen in de Wageningse haven geen boten missen en er bovendien ook maandagochtend geen vermissing van personen is gemeld, gaat de zoekactie vooralsnog niet verder.

Zondag is tot laat in de avond met onder andere duikers, een sonarboot en een helikopter gespeurd naar mogelijke drenkelingen. De rivierbodem is "minutieus'' afgespeurd volgens de brandweer. "Als er een boot was gezonken, hadden we die volgens de deskundigen moeten vinden.''

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions