Veel meer goederentreinen van China naar Europa

Veel meer goederentreinen van China naar Europa
19-01-2019 09:33 | Buitenland | auteur ANP

PEKING - Het afgelopen jaar hebben goederentreinen uit China 6363 reizen naar Europa gemaakt. Dat is 73 procent meer dan in het jaar daarvoor, meldden de Chinese spoorwegen volgens de People's Daily. Het vrachtvervoer per trein van China naar Europa en terug kwam in 2011 langzaam op gang. Nu rijden er vanuit 59 Chinese steden vrachttreinen naar 49 Europese steden in vijftien landen.

Zo rijden er bijvoorbeeld goederentreinen tussen de Centraal-Chinese stad Chengdu en Tilburg. Hemelsbreed is dat een afstand van circa 8000 kilometer. Maar de treinen leggen bijna 11.000 kilometer af en rijden dan meestal door Kazachstan, Rusland, Wit-Rusland, Polen en Duitsland. In Polen is Lodz een belangrijke bestemming van Chinese vrachttreinen, in Duitsland zijn dat Duisburg en Hamburg.

De reis duurt iets meer dan twee weken. Door verschillende spoorbreedtes is er oponthoud aan de grenzen van China en Kazachstan en aan de grens van Wit-Rusland en Polen. Toch is de treinreis naar schatting drie keer zo snel als die van een vrachtboot die van de Chinese kust naar West-Europa vaart.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,774
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden