Clicky

 
Transport Online - Nieuwe karavaan migranten bereikt Mexico

Nieuwe karavaan migranten bereikt Mexico

Nieuwe karavaan migranten bereikt Mexico
18-01-2019 20:01 | Buitenland | auteur ANP

CIUDAD HIDALGO - Een nieuwe karavaan van ongeveer duizend Hondurezen die als eindbestemming de VS heeft, is vrijdag de grens tussen Guatemala en Mexico overgestoken. Een immigratiemedewerker aan de grens zei dat een deel van de migranten te voet de grens passeerde en dat de anderen met de auto de Mexicaanse deelstaat Chiapas binnenkwamen.

"De weg was vandaag open. Ze lieten ons gewoon passeren'', zei Marco Antonio Cortez, een 37-jarige Hondurese bakker die samen met zijn vrouw en twee kinderen op weg is naar de VS.

Toen de Amerikaanse president Donald Trump eerder deze week hoorde dat er een nieuwe karavaan migranten op weg is naar de VS greep hij de gelegenheid aan om opnieuw te wijzen op de noodzaak van de bouw van een muur tussen de VS en Mexico. Zijn Mexicaanse ambtgenoot Andrés Manuel López Obrador heeft gezegd dat hij de migranten aan werk wil helpen. Als tegenprestatie verlangt hij van Trump dat die helpt bij het stimuleren van de economische ontwikkeling van het verarmde Midden-Amerika.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden