Clicky

 
Transport Online - Acties in aantocht bij Axxicom op Schiphol

Acties in aantocht bij Axxicom op Schiphol

Acties in aantocht bij Axxicom op Schiphol
18-01-2019 18:51 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

SCHIPHOL - Werknemers van Axxicom Airport Caddy op Schiphol gaan actievoeren, meldt vakbond FNV. Het bedrijf is niet ingegaan op de cao-eisen van de bond. Een ultimatum hierover liep vrijdag af.

Bij de onderneming, die passagiers met een mobiliteitsbeperking helpt zich te verplaatsen op de luchthaven, wil FNV komende tijd werkonderbrekingen en mogelijk stakingen organiseren. Wanneer dat precies gaat gebeuren, wordt op een later tijdstip aangekondigd.

"We proberen al sinds mei vorig jaar afspraken te maken over onderhandelingen, maar stuiten op een muur van totale onwil. Axxicom houdt zich niet aan zijn woord, dus hoog tijd voor confrontatie'', zegt FNV-bestuurder Egon Groen.

Het gaat om afspraken over de arbeidsvoorwaarden van ruim 250 vaste medewerkers en 550 uitzendkrachten en stagiairs. Het personeel eist onder meer loonsverhoging. Daarnaast willen de medewerkers afspraken over de verlaging van de werkdruk terugzien in de cao. Ook stagemisbruik zou moeten worden uitgebannen. Axxicom wilde geen commentaar geven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,232
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden