Transport Online - Tesla snijdt hard in personeelsbestand

Tesla snijdt hard in personeelsbestand

Tesla snijdt hard in personeelsbestand
18-01-2019 11:58 | Financieel | auteur ANP

PALO ALTO - TTesla snijdt hard in zijn personeelsbestand. De elektrische autobouwer neemt afscheid van 7 procent van zijn vaste werknemers, zo werd vrijdag bekendgemaakt in een interne memo. Er werken bij het concern ongeveer 45.000 mensen.

Het bedrijf van topman Elon Musk blijft verder, naast het resterende vaste personeel, werken met alleen zijn belangrijkste tijdelijke arbeidskrachten en toeleveranciers. Ook moet in de komende tijd de productie van de Model 3-sedan worden versimpeld zodat er meer auto's van dat model van de band kunnen lopen.

Met de stappen wil Tesla de kosten verlagen, zodat het de Model 3 goedkoper kan leveren. In een interne memo zei Musk verder dat Tesla in het laatste kwartaal van vorig jaar een winst in de boeken heeft gezet, maar iets minder dan een verslagperiode eerder. Het afgelopen jaar noemde Musk "het meest uitdagende uit de historie''.

Een ander bedrijf van Musk, ruimtevaartbedrijf SpaceX, gaf onlangs ook aan naar een "slankere organisatie'' te gaan. Volgens ingewijden tegen persbureau Reuters en de Los Angeles Times, moet hier ruim 10 procent van ruim 6000 medewerkers op zoek naar ander werk.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 7 juni t/m zondag 13 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions