Transport Online - 53-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur opgepakt in Italië na drugssmokkel [+foto's&video]

53-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur opgepakt in Italië na drugssmokkel

53-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur opgepakt in Italië na drugssmokkel [+foto's&video]
18-01-2019 11:00 | Criminaliteit | auteur Redactie

PADUA - Zaterdagavond 12 januari zijn in het Italiaanse Padua de 53-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur Antonius H. en de 40-jarige Nigeriaan Adalaja A. opgepakt vanwege de smokkel van 20 kilo heroïne in een vrachtwagen. De drugs waren verdeeld in 'broodjes' van één kilogram. Dat meldt de Italiaanse politie.

Tijdens een onderzoek naar mensenhandel ontdekte de politie van Padua dat er een vrachtwagen met Nederlands kenteken onderweg was met een grote hoeveelheid drugs aan boord. Vanaf vrijdagmiddag werd de vrachtwagen in de gaten gehouden tussen Veronese en Padovano.

Zaterdagavond stopte de chauffeur en parkeerde zijn vrachtwagen langs de snelweg A4 en ging een hapje eten. Vervolgens kwam hij terug bij zijn vrachtwagen. De vrachtwagen werd nog steeds in de gaten gehouden door de politie. De observatie duurde tot 22:00 uur toen er met een taxi een donkere man aankwam met een opzichtige lege sporttas.

De man begon op een verdachte manier over het parkeerterrein te dwalen. Uiteindelijk ging de Afrikaan naar de geparkeerde vrachtwagen waar de chauffeur direct uitstapte. Nadat ze een tijdje op het parkeerterrein hadden staan praten klommen de twee in de cabine van de vrachtwagen, meldt de politie.

De politie observeerde de twee in de cabine en zag dat de drugs werden overhandigd en besloot in te grijpen. De politie omringde het voertuig snel en liet de inzttenden uitstappen. Na het doorzoeken van de cabine vond men de heroïne met een straatwaarde van ongeveer een miljoen euro.

 

Zowel de Nederlandse vrachtwagenchauffeur als de Nigeriaan zijn ingesloten. Zij worden verdacht van drugssmokkel. Volgens de Italiaanse media heeft één van hen geprobeerd zondag zelfmoord te plegen. Het is vooralsnog niet bekend wie van de twee dit was. De man werd in allerijl afgevoerd naar een ziekenhuis waar maandag een eerste verhoor heeft plaatsgevonden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,816
Diesel1,493

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions