Transport Online - Mediamarkt vestigt zich met nieuw dc in Etten-Leur

Mediamarkt vestigt zich met nieuw dc in Etten-Leur

Mediamarkt vestigt zich met nieuw dc in Etten-Leur
17-01-2019 20:01 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ETTEN-LEUR - In Etten-Leur, in het hart van de logistieke hotspot West-Brabant, is de bouw gestart van een state-of-the-art warehouse van 70.000 m2 voor MediaMarkt Nederland. De marktleider in elektronica tekende een overeenkomst voor logistieke dienstverlening bij ID Logistics, dat op haar beurt een huurovereenkomst sloot met Heylen Warehouses, de grootste Belgische vastgoedinvesteerder in Nederland, voor 55.000 m2 aan opslagruimte.

Met dit project wordt de bevoorrading en distributie van de winkels centraal georganiseerd en sterk verbeterd. Zo wordt de efficiëntie voor leveranciers flink verbeterd, wat uiteraard ook een positieve impact zal hebben op de service voor de consument, zowel online als in de 49 MediaMarkt-vestigingen. De bouwwerken zullen midden 2019 klaar zijn. De hele operatie zal de regio zo’n 150 jobs opleveren.

Het nieuwe distributiecentrum heeft een zeer centrale ligging tussen de havens van Antwerpen en Rotterdam en een goede snelweg ontsluiting. De grootschalige logistieke campus is onderverdeeld in meerdere geschakelde units. Hierdoor kan op flexibele wijze invulling gegeven worden aan de huisvestingsbehoefte. Dat houdt in dat de huisvesting kan meegroeien of krimpen, al naar gelang de behoefte van de klant. De campus bestaat uit 5 afzonderlijke units waarvan MediaMarkt Nederland er 4 huurt, goed voor ca. 55.000 m2 van de in totaal 70.000 m2.

Michael Soehlke, Chief Financial Officer MediaMarkt Nederland: “We kunnen niet wachten om in de zomer van 2019 onze distributie centraal vanuit dit warehouse te gaan starten. Het betekent een enorme positieve impuls voor een efficiënte samenwerking met onze leveranciers en partners. Een win-win-win situatie. Want ook onze klanten profiteren hier uiteraard direct van.”

Marco Van Walraven, Managing Director ID Logistics Benelux: “ Dankzij onze focus op innovatieve warehousing en de enorme ervaring van onze groep in retail en e-commerce kunnen wij MediaMarkt de toegevoegde waarde en flexibiliteit leveren waar ze naar zochten. Nu het project gestart is kijken wij uit naar een optimale samenwerking met alle leveranciers van MediaMarkt. Het project gaat hen enorme logistieke voordelen leveren en samen met hen kunnen we de ‘wow in de flow stoppen’.”

Het nieuw magazijn zal TAPA A gecertificeerd zijn, dat is de hoogst haalbare beveiligingsstandaard in de transportsector. De site wordt daarvoor ingedeeld in drie perimeters met elk specifieke veiligheidsmaatregelen. Om ramkraken onmogelijk te maken, komen er speciale omheiningen, verhoogde boordstenen en veiligheidsglas.

“Als investeerder in logistiek vastgoed worden we al maar vaker geconfronteerd met strengere security normen”, vertel Ralph Caspanni, CEO van Heylen Warehouses. “Ook onze internationale klanten verwachten een bepaalde standaard aan veiligheidsmaatregelen. Daarom hebben we intern fors geïnvesteerd in deze expertise. Onze projectleiders scholen zich continu bij waardoor we dus over zeer specifieke kennis beschikken in het bouwen van hoog beveiligde gebouwen, gebouwen voor de opslag van gevaarlijke goederen (ADR) en geconditioneerde magazijnen (diepvries en farma).”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions