FNV loopt weg uit cao-onderhandeling PostNL

FNV loopt weg uit cao-onderhandeling PostNL
17-01-2019 19:13 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

DEN HAAG - Vakbond FNV is niet meer met PostNL in onderhandeling over een nieuwe cao. Volgens de bond heeft de postbezorger een eindbod neergelegd dat "een aanfluiting'' is. FNV dreigt dan ook met acties. PostNL zegt nog met drie andere bonden, BVPP, CNV en VHP2, in gesprek te zijn en stelt dat er nog helemaal geen eindbod ligt.

Volgens FNV biedt PostNL een loonsverhoging van 3 procent over vijftien maanden, terwijl de bond een "structurele loonstijging'' van 5 procent wil. PostNL zou ook geen concrete maatregelen willen nemen om werkdruk terug te dringen, flexwerkers geen vast contract willen bieden en geen einde willen maken aan schijnconstructies.

In een eerder stadium van de onderhandelingen koos FNV al een hardere lijn dan de andere vakbonden. FNV wilde al actie gaan voeren tijdens de drukke periode voor de kerstdagen, maar dat werd door de rechter verboden. Volgens de vakbond zijn er nu geen belemmeringen om snel over te kunnen gaan tot acties.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden