Transport Online - ProRail doet aangifte tegen chauffeur die vrachtwagen stil zette op overweg Leeuwarden [+video]

 


ProRail doet aangifte tegen chauffeur die vrachtwagen stil zette op overweg Leeuwarden

ProRail doet aangifte tegen chauffeur die vrachtwagen stil zette op overweg Leeuwarden [+video]
17-01-2019 18:15 | Ongevallen | auteur Redactie

LEEUWARDEN - ProRail gaat aangifte doen tegen de vrachtwagenchauffeur die afgelopen vrijdag in Leeuwarden een aanrijding veroorzaakte. De aanrijding met de trein vond plaats bij FrieslandCampina, waar de chauffeur zijn vrachtwagen op de overweg had stilgezet.

De politie zei bij Omrop Fryslân dat de chauffeur op zoek was naar zijn precieze bestemming. Omdat hij dacht te ver te zijn gereden en verder wilde zoeken zette hij de vrachtwagen met melkpoeder midden op de overweg stil en stapte uit. Toen hij even later de trein zag naderen keerde hij terug naar zijn voertuig. Dit was te laat om nog een aanrijding te voorkomen vervolgens zag hij de trein zich in de vrachtwagen boren. 

Vijf inzittenden van de trein, onder wie de machinist, raakten lichtgewond. Zowel het spoor als de spoorweginstallatie van de bewaakte overweg raakte fors beschadigd.

Afhankelijk van het vervolgonderzoek zal in overleg met de officier van justitie worden bepaald waarvoor de buitenlandse vrachtwagenchauffeur vervolgd wordt. Hoewel hij verdachte is, is hij wel weer op vrije voeten gesteld.

Ook zoekt de politie nog naar getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren.

ProRail deed onderzoek naar de toedracht en concludeert onder andere dat de veiligheidsystemen naar behoren werkten. Vrijgekomen videobeelden bevestigen dat. Deze overweg is particulier en ligt op de rand van het bedrijfsterrein van FrieslandCampina in Leeuwarden.

ProRail sprak al eerder met deze eigenaar om de overweg zo min mogelijk te gebruiken, zeker ook omdat er alternatieve toegangen tot het terrein zijn. Maar wat ProRail betreft is de veiligste overweg een opgeheven overweg en dat geldt ook hier. Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,589
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden