'AF-KLM houdt zich aan garanties over KLM'

'AF-KLM houdt zich aan garanties over KLM'
17-01-2019 17:50 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - [update 19:08 uur] Bestuursvoorzitter Ben Smith van Air France-KLM is niet van plan te tornen aan afspraken die in het verleden gemaakt zijn met de Nederlandse regering over de positie van KLM binnen de luchtvaartgroep. Dat heeft de topman, die afgelopen najaar aantrad, gezegd na afloop van een ontmoeting met een kabinetsdelegatie in Den Haag.

"Alle garanties die gegeven zijn sinds de oprichting van de groep zullen natuurlijk worden gerespecteerd'', zei Smith tegen het ANP. "KLM is een zeer belangrijk onderdeel van de groep en dat zal zo blijven.'' De topman noemde zijn gesprek met onder anderen minister Wopke Hoekstra (Financiën) "zeer positief''. Meer wilde hij er niet over kwijt.

Air France-KLM beloofde drie jaar geleden af te zien van verdere centralisatie. Er worden geen banen of vluchten overgeheveld van Nederland naar Frankrijk en KLM blijft het beheer voeren over de eigen kas. De Tweede Kamer vindt het erg belangrijk dat die relatief zelfstandige positie van KLM intact blijft.

Smith wilde niets zeggen over hardnekkige verhalen dat hij zelf zitting zou willen nemen in de raad van commissarissen van KLM. Hij benadrukte dat hij daar zelf niet over gaat. Directie en ondernemingsraad van KLM willen niet dat de hoogste baas van het moederbedrijf zich ook nog als commissaris met de gang van zaken kan gaan bemoeien.

Een woordvoerder van Hoekstra sprak van een "nuttig'' gesprek, waarin Smith zijn visie op het bedrijf uiteen heeft gezet. De minister houdt als minderheidsaandeelhouder van KLM de "vinger aan de pols'' en heeft tijdens de ontmoeting ,,uiteraard ook het belang van KLM voor Schiphol en Nederland benadrukt''.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,468

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden