Transport Online - Philips brengt productie Glemsford grotendeels over naar Drachten

Philips brengt productie Glemsford grotendeels over naar Drachten

Philips brengt productie Glemsford grotendeels over naar Drachten
17-01-2019 17:24 | Algemeen | auteur Redactie

AMSTERDAM - Medisch technologiebedrijf Philips wil zijn fabriek in het Engelse Glemsford sluiten. Dat moet in 2020 gebeuren. De productie van de Engelse fabriek wordt grotendeels overgeheveld naar een fabriek in Drachten.

Philips is al langer bezig met het verkleinen van het aantal fabrieken. Zo wil het Nederlandse bedrijf schaalvoordelen bereiken en ook de logistieke kosten terugdringen. Volgens Philips wordt in Glemsford het grootste deel van de productie gebruikt voor babyproducten als flesjes, die buiten het Verenigd Koninkrijk wordt verkocht.

Het medisch technologiebedrijf gaat nog met de werknemers van de fabriek in Glemsford en de vakbonden in gesprek. Er werken ongeveer vierhonderd mensen in de fabriek. Philips sluit gedwongen ontslagen niet uit.

Philips erkent dat de brexit meespeelt, maar volgens een woordvoerder is dat niet de belangrijkste reden. De sluiting past namelijk binnen een in 2017 ingezette strategie om naar minder, maar grotere fabrieken toe te gaan. Het bedrijf benadrukt verder dat het Verenigd Koninkrijk een belangrijke markt is en dat het bedrijf daar blijft investeren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,678
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions