Transport Online - Justitie Italië sluit gammel snelwegviaduct [+foto's]

Justitie Italië sluit gammel snelwegviaduct

Justitie Italië sluit gammel snelwegviaduct [+foto's]
16-01-2019 13:55 | Weer en Verkeer | auteur ANP

AREZZO - Justitie in het Italiaanse Arezzo heeft bevolen dat een viaduct van de belangrijke autosnelweg 3B (E45) die van Ravenna naar het zuiden loopt, onmiddellijk dicht moet. Het viaduct dreigt het te begeven, zo oordeelt openbaar aanklager Roberto Rossi.

Het gaat om een viaduct bij Valsavignone, ruim 200 kilometer ten noorden van Rome. Rossi's bevel komt tijdens een onderzoek van justitie naar de instorting van een deel van deze autosnelweg in februari. De slechte toestand van een pijler van het viaduct is toevallig ontdekt door een man die op de grond naar champignons zocht, meldden Italiaanse media. Hij plaatste een afbeelding van de kennelijk door de tand des tijds aangevreten pijler van gewapend beton op sociale media.

In augustus begaf een pijler van een snelwegviaduct aan de westkant van het centrum van Genua het. De brug stortte in en meer dan veertig mensen verloren het leven. De brug vormde een cruciale schakel in het verkeer van Genua naar de luchthaven en de haven van de stad en in het verkeer tussen Frankrijk en Italië.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,913
Diesel1,559

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen