Transport Online - Johan Vlemmix moet Patricia Paay schadevergoeding betalen om sekspop

 


Johan Vlemmix moet Patricia Paay schadevergoeding betalen om sekspop

Johan Vlemmix moet Patricia Paay schadevergoeding betalen om sekspop
16-01-2019 11:36 | Showbizz | auteur ANP

DEN BOSCH - De Eindhovense ondernemer Johan Vlemmix moet 2000 euro schadevergoeding betalen aan Patricia Paay. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch woensdag bepaald. Volgens de rechter was het idee van Vlemmix om een sekspop van Paay te laten maken "beledigend en onnodig krenkend" en heeft hij haar goede naam aangetast.

De rechter deed uitspraak in de zaak die Paay had aangespannen tegen Vlemmix die vorig jaar het idee had geopperd om levensgrote sekspoppen te laten maken naar het evenbeeld van Paay. De rechtbank verwijt Vlemmix dat hij opzettelijk de publiciteit zocht met het verhaal dat hij een sekspop op de markt zou brengen. De schadevergoeding is bedoeld om het leed van Paay, die 15.000 euro had geëist, te verzachten. Vlemmix moet ook de proceskosten betalen.

Vlemmix hoeft verder geen excuses aan te bieden en hoeft ook niet in de media te verklaren dat Paay niets met de pop te maken heeft. Want, zo stelt de rechter, dat had Vlemmix nooit gesuggereerd. De rechter had tijdens de behandeling van de zaak in november al duidelijk gemaakt dat Paay recht heeft op een schadevergoeding.

Vlemmix was woensdag bij de uitspraak van de rechter aanwezig, Paay niet.

[update 12:30 uur] Johan Vlemmix had niet verwacht dat hij 2000 euro schadevergoeding moet betalen aan Patricia Paay. De ondernemer uit Eindhoven gaat in hoger beroep, kondigde hij woensdag aan in een reactie op de uitspraak van de rechtbank in Den Bosch.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,589
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden