Clicky

 
Transport Online - Piraterij wereldwijd toegenomen

Piraterij wereldwijd toegenomen

Piraterij wereldwijd toegenomen
16-01-2019 08:38 | Algemeen | auteur ANP/DPA

BERLIJN - Het aantal aanvallen van piraten is het afgelopen jaar wereldwijd aanzienlijk toegenomen. Het Internationaal Maritiem Bureau (IMB) van de Internationale Kamer van Koophandel telde 210 gevallen, blijkt uit een woensdag gepubliceerd rapport.

In het jaar daarvoor waren 180 aanvallen geregistreerd. De focus van piraterij ligt voor de kust van West-Afrika. Het aantal aanvallen in de Golf van Guinee is meer dan verdubbeld, aldus het IMB.

De zes kapingen die wereldwijd werden gemeld, vonden allemaal plaats in de wateren tussen Ivoorkust en Congo. Dertien van de achttien schepen die onder vuur werden genomen, voeren ook in dit zeegebied. Ook 130 van de 141 gijzelnemingen en 78 van de 83 voor losgeld ontvoerde zeelieden, kwamen voor rekening van de piraten in de Golf van Guinee.

Azië en Afrika

In het laatste kwartaal van 2018 was er een aanzienlijke toename van geweld in West-Afrika. Piraten zouden ver buiten de territoriale wateren aan boord van schepen zijn gegaan en bemanningen naar Nigeria hebben ontvoerd. "Er is dringend behoefte aan meer samenwerking en uitwisseling van informatie tussen de landen die aan de Golf van Guinee liggen", aldus een woordvoerder van het scheepvaartkantoor.

Scheepsbemanningen moeten ook op hun hoede zijn voor de kust van het Oost-Afrikaanse Somalië. De permanente aanwezigheid van de Europese en andere internationale marine-eenheden in de Hoorn van Afrika blijft belangrijk, benadrukte het IMB.

De veiligheid in de Zuidoost-Aziatische zeegebieden van Indonesië, Maleisië en de Filipijnen is verbeterd. De patrouilles van de Indonesische marine en de inzet van de Filipijnse kustwacht hebben effect.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,448
Diesel2,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden