Clicky


Vijftien nieuwe Scania's voor CleanLease

Vijftien nieuwe Scania's voor CleanLease
15-01-2019 12:04 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BREDA - CleanLease en Scania zijn een partnership aangegaan om het wagenpark van de specialist in textiellogistiek en -reiniging te verduurzamen. Onlangs werd de overeenkomst ondertekend tot de levering van vijftien nieuwe Scania’s en vier opleggers in een full service contract.

CleanLease reinigt, verhuurt en transporteert textiel voor zorginstellingen, ziekenhuizen en vakantieparken. De missie van CleanLease is om de klant professionele en innovatieve oplossingen te bieden in duurzame textielverzorging en logistiek, zodat deze zich kan richten op de zorg van haar eigen cliënten, patiënten of klanten. Het logistieke proces en de reiniging van het textiel vinden daarom volledig achter de schermen plaats. Niet voor niets is ‘Because you care’ aan de bedrijfsnaam toegevoegd.

Van de vijftien nieuwe Scania’s zijn er acht solo bakwagens uitgerust met de nieuwe zuinige 7-liter 220 pk motor en drie combi-bakwagens met de 9-liter 280 pk versie. Deze trucks zijn alle uitgerust met de korte P-cabine. Daarnaast worden er vier P370 trekkers met de P dagcabine geleverd. Deze worden gecombineerd met opleggers van ECF, die ook de opbouw van de bakwagens verzorgd. Scania levert als hoofdaannemer zowel de trucks als het getrokken materieel in een full service contract dat garant staat voor een optimale inzetbaarheid. Gezien de missie van CleanLease, is deze inzetbaarheid een cruciale factor in de belofte naar haar klanten.

Alle nieuwe Scania’s bieden de chauffeurs een optimale en luxueuze werkplek. Onafhankelijk onderzoek heeft uitgewezen dat de Scania P-cabine de kleinste dode hoek in de markt heeft. In combinatie met de 360 graden camera op alle voertuigen is gekozen voor een veiligheidsuitrusting die boven de standaard uitgaat. Met de premium chauffeursstoel en het uitgebreide infotainmentsysteem met het 7 inch scherm is de werkplek van de chauffeur luxueus uitgevoerd.

Het wagenpark van CleanLease bestaat uit een vloot van ca. 85 eenheden. Met het hoofdkantoor in Koudekerk aan den Rijn (NL) en Oedelem (B) beschikt het bedrijf in Nederland en België over 12 locaties waar het textiel wordt gereinigd en waar de voertuigen zich bevinden. In het contract is opgenomen dat service en onderhoud verspreid over Nederland en België in de werkplaatsen van Scania Nederland en Scania Belgium gaan plaatsvinden. De full service overeenkomst is onverkort van kracht ongeacht in welke werkplaats het onderhoud plaats zal vinden.

Foto's

  • Marc Sanders
  • VDS
    VDS
  • Feenstra
    Feenstra Logistics & Transport
  • Emaus