Clicky

 
Transport Online - PvdA vraagt doorrekening CO2-heffing

PvdA vraagt doorrekening CO2-heffing

PvdA vraagt doorrekening CO2-heffing
15-01-2019 09:19 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De PvdA heeft het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) gevraagd om samen met het Centraal Planbureau (CPB) de gevolgen van een CO2-heffing te berekenen. In het vorige maand gepresenteerde concept-Klimaatakkoord is de maatregel niet opgenomen.

De oppositiepartij wil de opbrengst van de heffing gebruiken om de energiebelasting voor burgers te verlagen en extra te investeren in duurzame energie. Ten slotte moet het een fonds mogelijk maken waar getroffen bedrijven van de heffing geld uit kunnen krijgen om te vergroenen.

De PvdA vindt dat het bedrijfsleven te veel wordt ontzien in het concept-Klimaatakkoord. In de brief schrijft Lodewijk Asscher verder dat "een breed toegepaste CO2-heffing voor bedrijven een minimale voorwaarde voor de PvdA is om het klimaatakkoord te steunen".

In het scenario van de PvdA komt er in 2021 een heffing van 45 euro per ton CO2 en stijgt die jaarlijks met 2 procent. Daarmee komt het tarief in 2050 op ongeveer 80 euro per ton.

Het PBL en CPB rekenen nu de maatregelen door van het ontwerp-Klimaatakkoord. Dat zal er niet zijn voor de Statenverkiezingen van maart. Daarna neemt het kabinet een besluit over welke stappen worden genomen om de CO2-uitstoot te verminderen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden