Operaties ziekenhuizen Noordwest Ziekenhuisgroep afgelast om storing

Operaties ziekenhuizen Noordwest Ziekenhuisgroep afgelast om storing
15-01-2019 08:35 | Gezondheid | auteur ANP

ALKMAAR - [update 09:31 uur] In de ziekenhuizen van de Noordwest Ziekenhuisgroep zijn alle operaties en afspraken afgelast wegens een grote ICT-storing. "Wij kunnen sinds vanmorgen vroeg niet bij onze patiëntendossiers, dus alle geplande operaties en afspraken zijn afgelast", laat een woordvoerster weten. Patiënten die op de afdelingen spoedeisende hulp binnenkomen, worden nog wel geholpen.

De groep heeft ziekenhuizen in Alkmaar en Den Helder en poliklinieken in Heerhugowaard, Schagen en op Texel. Het is onbekend om hoeveel operaties en afspraken het gaat.

"Afspraken van patiënten kunnen we niet meer afzeggen, omdat we geen beschikking hebben over de contactgegevens van patiënten. Wij hopen in de loop van de dag de afspraken weer te kunnen hervatten'', meldt het ziekenhuis op zijn website.

De oorzaak van de storing is nog onbekend. "We weten niet hoe lang dit gaat duren, we werken aan een oplossing'', aldus de zegsvrouw.

De Noordwest Ziekenhuisgroep is naar eigen zeggen, met 700 bedden, ruim 4000 medewerkers en zo'n 325 medisch specialisten, een van de grootste ziekenhuisorganisaties van Nederland. De locatie Alkmaar is voor Noord-Holland-Noord het centrum voor traumazorg. Op deze locatie is ook onder meer een oncologisch centrum, een centrum voor geboortezorg en een hart-vaatcentrum.

De Noordwest Ziekenhuisgroep is in 2015 ontstaan uit een fusie van het Gemini Ziekenhuis in Den Helder en het Medisch Centrum Alkmaar.

Het is de tweede keer in korte tijd dat een ziekenhuis operaties moet uitstellen wegens een ICT-probleem. Vorige week werd het ziekenhuis MST in Enschede platgelegd door zo'n storing, waardoor eveneens de patiëntendossiers niet konden worden ingezien.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden