Transport Online - De Rooy op eigen kracht beste in Dakar Rally

De Rooy op eigen kracht beste in Dakar Rally

De Rooy op eigen kracht beste in Dakar Rally
14-01-2019 22:04 | Etappes | auteur ANP

SAN JUAN DE MARCONA - Gerard de Rooy heeft na de zesde ook de zevende etappe van de Dakar Rally op zijn naam geschreven. De 38-jarige Brabander kreeg in de zesde etappe na een jurybesluit de zege, maar won de zevende etappe op eigen kracht.

In zijn Iveco liet De Rooy er geen twijfel over bestaan wie de beste was. Hij bleef zijn Russische rivaal Eduard Nikolaev ruim 34 minuten voor. De Argentijnse Iveco-coureur Federico Villagra finishte op 43 minuten als vierde. Siarhei Viazovitsj uit Wit-Rusland bleek alsnog de tweede tijd te hebben neergezet op ruim een half uur van De Rooy.

"Het waren moeilijke duinen, waarop je veel kon verliezen", zei De Rooy direct na de finish van de proef van 331 km, waar hij 4 uur, 47 minuten en 27 seconden over had gedaan. "We hebben zelf ook geluk gehad. Eén keer zaten we bijna vast. Als ik één seconde later was geweest, hadden we moeten graven. Eventjes daarvoor lagen we bijna op de kant."

De Rooy won wat tijd terug op zijn concurrenten in de Kamaz-trucks. Klassementsleider Nikolaev heeft nog altijd een uur en 15 minuten voorsprong op De Rooy. De achterstand van de Brabander op nummer twee Dmitri Sotnikov is teruggebracht naar minder dan drie kwartier.

Maurik van den Heuvel voltooide de zevende etappe als vijfde op 51 minuten van De Rooy. Ton van Genugten kwam binnen als achtste op één uur en 25 minuten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,326

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions