Transport Online - Voorlopige hechtenis Henk Kuipers opgeheven

Voorlopige hechtenis Henk Kuipers opgeheven

Voorlopige hechtenis Henk Kuipers opgeheven
14-01-2019 12:07 | Binnenland | auteur ANP

GRONINGEN - De voorlopige hechtenis van Henk Kuipers is opgeheven. De rechtbank in Groningen gaf maandag gehoor aan een schorsingsverzoek van de voormalige captain van motorclub No Surrender. Eerdere pogingen van Kuipers om vrij te komen waren niet geslaagd.

De 54-jarige Kuipers zit sinds december 2017 vast op verdenking van een groot aantal feiten, waaronder afpersing, diefstal met geweld en het leiden van een criminele organisatie. Maandag benadrukte Kuipers bij een pro-formazitting dat de voorlopige hechtenis al lang duurt en hij graag bij zijn gezin wil zijn. Het Openbaar Ministerie verzette zich tegen het verzoek.

De rechter legde als bijzondere voorwaarden op dat Kuipers, die een enkelband krijgt, geen media-optredens mag geven en geen contact zoekt met ex-leden van No Surrender. De Emmenaar legde vorig jaar zijn functie als 'World Captain' neer. Ook liet hij zich toen uitschrijven als lid van No Surrender.

De rechtbank probeert de zaak tegen Kuipers en een aantal andere kopstukken van No Surrender tussen 17 juni en 11 juli inhoudelijk te behandelen. De voorlopige hechtenis van medeverdachte Theo ten V., een voormalige rechterhand van Kuipers, is maandag ook opgeheven. Hij zat bijna een jaar vast.

Na een anonieme melding over uitbraakplannen werd Kuipers in september vorig jaar in allerijl overgebracht van de gevangenis in Leeuwarden naar de zwaarder beveiligde afdeling BPG (Beheersproblematische Gedetineerden) in Vught. Twee weken later werden de extra maatregelen opgeheven en kon Kuipers terugkeren in een normaal regime. Hij komt vrijdag op vrije voeten.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions