Transport Online - Vrachtwagenchauffeur uit Landgraaf verdacht van doodrijden demonstrant [UPDATE]

Vrachtwagenchauffeur uit Landgraaf verdacht van doodrijden demonstrant [UPDATE]

Vrachtwagenchauffeur uit Landgraaf verdacht van doodrijden demonstrant [UPDATE]
14-01-2019 13:28 | Ongevallen | auteur ANP

HILVERSUM - [update 13:28 uur] Als verdachte van het doodrijden van een 'geel hesje' in België, is maandag een Nederlandse man uit Landgraaf geïdentificeerd. Dat maakte het Openbaar Ministerie in Luik bekend op een persconferentie. Het parket wil verder geen persoonsgegevens vrijgeven.

Tegen de man is een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd, zodat hij na zijn arrestatie aan België kan worden overgeleverd. Hij wordt verdacht van doodslag.

Het parket had eerder een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd tegen een 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Brabantse Dongen. Maar hij werd zondag vrijgelaten, omdat politiemensen het verkeerde kentekennummer hadden doorgegeven.

De vrachtwagens van beide mannen lijken veel op elkaar. De tweede vrachtwagen werd teruggevonden bij een transportbedrijf in Maastricht en is in beslag genomen. De chauffeur had de snelweg verlaten voordat hij de grens was overgestoken.

Een 50-jarige actievoerder werd vrijdagavond doodgereden tijdens een demonstratie in Visé bij Luik, niet ver van Maastricht. De Belgische justitie gaat ervan uit dat de man opzettelijk is aangereden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,876
Diesel1,504

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen