Transport Online - Oud-directeur Dobbe Transport, Jan Dobbe, overleden

Oud-directeur Dobbe Transport, Jan Dobbe, overleden

Oud-directeur Dobbe Transport, Jan Dobbe, overleden
14-01-2019 10:00 | Overig | auteur Redactie

ROELOFARENDSVEEN - Op donderdag 10 januari 2019 is op 93-jarige leeftijd oud-directeur Jan Dobbe, ook wel Ome Jan genoemd, van Dobbe Transport overleden.

Volgens de medewerkers van Dobbe Transport was Ome Jan altijd betrokken en op ieder bedrijfsfeest of evenement aanwezig. "Dat was zijn manier om op de hoogte te blijven van het bedrijf en de veranderingen. Maar vooral om in verbinding te blijven met de medewerkers. Vrijwel iedere collega heeft wel eens verteld van Ome Jan Dobbe en zijn bezoekjes aan het bedrijf: hij trots op het bedrijf, wij trots op hem!"

"Met keihard werken en recht-door-zee zaken doen is in zijn tijd Dobbe Transport van regionaal beurtvaartvervoerder doorontwikkeld naar distributievervoerder met een internationale koers. Hiermee is de stevige basis gelegd voor het gezonde bedrijf wat het nu is", aldus de directie, Piet en eric Dobbe.

Jan Dobbe vormde samen met zijn broers Co en Louis en Theo de vierde generatie Dobbe die aan het, in 1845 opgerichte transportbedrijf, aan het roer stonden. De broers moesten al jong aan de slag na het vroege overlijden van hun vader.

Het bedrijf is mede dankzij de broers uitgegroeid tot een transportbedrijf met 150 medewerkers.

Volgens de directie stapte Ome Jan nog geregeld het bedrijf binnen om even een rondje te doen langs de wagens. "Waarom staat die wagen stil?", vroeg hij dan. Maar ook op kantoor, waar hij altijd zijn waardering en kritische noot uitsprak over de ontwikkelingen die het bedrijf doormaakte.

"Wij koesteren de warme herinneringen", aldus de directie en eveneens neven van Ome Jan.

Maandag 14 en dinsdag 15 januari rijden de chauffeurs van Dobbe Transport met een rouwlint aan de spiegel om zo hun oud-directeur te herdenken.

Jan Dobbe wordt dinsdag 15 januari begraven.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions