Transport Online - Weer werkonderbrekingen op Duitse luchthavens

Weer werkonderbrekingen op Duitse luchthavens

Weer werkonderbrekingen op Duitse luchthavens
13-01-2019 19:17 | Buitenland | auteur ANP/DPA

FRANKFURT - Reizigers op Duitse luchthavens moeten deze week weer rekening houden met vertragingen en geschrapte vluchten. Het veiligheidspersoneel dreigt weer met werkonderbrekingen op de vliegvelden van Frankfurt, München, Leipzig, Hamburg, Hannover, Dresden en Erfurt. Bonden en werkgevers liggen al enige tijd in de clinch over een loonsverhoging. Ondanks dat het personeel vorige week op de luchthavens van Berlijn en Düsseldorf het werk neerlegde, zijn bonden en werkgevers niet nader tot elkaar gekomen.

Volgens de overkoepelende organisatie van Duitse vliegvelden ADV worden zeker 220.000 reizigers getroffen door de korte stakingen. Luchthavens en werkgevers vinden de werkonderbrekingen buitenproportioneel.

De grootste luchthaven van Duitsland, Frankfurt, is voorbereid op de staking. Er zijn dekens, voedsel en veldbedden geregeld voor het geval passagiers noodgedwongen moeten overnachten op de luchthaven. Transitpassagiers zouden volgens de luchthaven van Frankfurt beperkt hinder ondervinden van de werkonderbrekingen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions