Transport Online - Nederlandse vrachtwagenchauffeur verdacht van doodrijden demonstrant

Nederlandse vrachtwagenchauffeur verdacht van doodrijden demonstrant

Nederlandse vrachtwagenchauffeur verdacht van doodrijden demonstrant
12-01-2019 20:05 | Ongevallen | auteur ANP/BELGA

LUIK - De politie zoekt een 56-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur die wordt verdacht van het doodrijden van een demonstrant in België, vrijdagavond bij een blokkade van gele hesjes aan de grens bij Eijsden. De vrachtwagen is teruggevonden op een parkeerplaats in de buurt van Tilburg, melden Belgische media zaterdag.

Tegen de vrachtwagenchauffeur is een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd. Hij wordt verdacht van "opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg." Eerder ging de politie nog uit van een ongeval. Volgens een ooggetuige zou de chauffeur zijn doorgereden nadat hij de demonstranten in gele hesjes had gezien.

Het slachtoffer was een 50-jarige actievoerder. De man overleed ter plaatse. Het incident gebeurde tijdens een blokkade van de snelweg naar Maastricht door zo'n twintig gele hesjes. De Belgische politie vroeg de chauffeur zijn vrachtwagen even verderop op een parkeerplaats neer te zetten, maar in plaats daarvan ging de chauffeur ervandoor, aldus Belgische media.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,324

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions