Oostenrijk moet rekenen op meter verse sneeuw

Oostenrijk moet rekenen op meter verse sneeuw
12-01-2019 15:04 | Buitenland | auteur ANP

DEN HAAG - In Oostenrijk valt de komende dagen opnieuw een dik pak sneeuw, mogelijk een meter. De Oostenrijkse meteorologische dienst heeft de waarschuwing voor de komende dagen in delen van het land verhoogd van oranje naar rood, meldt Weeronline.

Hoger op in de bergen is kans op zeer zware windstoten van meer dan 100 kilometer per uur. Daar kan wel anderhalve meter sneeuw vallen. Door de sneeuwval en de wind neemt de kans op lawines toe.

De Duitse deelstaat Beieren, waar de noodtoestand is uitgeroepen, stuurt nog eens vijfhonderd agenten naar het gebied waar zware sneeuwval het leven heeft lamgelegd. "Er is geen reden voor paniek, maar wel voor bezorgdheid'', zei de Beierse premier Markus Söder zaterdag. De noodtoestand duurt zeker nog tot dinsdag.

Instorting

Al met al zijn dan 5000 agenten en militairen ingezet, voornamelijk om de dikke pakken sneeuw van daken te verwijderen om instorting te voorkomen. Doordat het regent wordt de sneeuw veel zwaarder en neemt het risico op instorting fors toe.

De extreme weersomstandigheden in het Alpengebied heeft deze week al zeker twaalf levens geëist. In Oostenrijk zijn verscheidene dorpen van de buitenwereld afgesloten, wegen zijn dicht of zeer moeilijk begaanbaar. In tien dagen tijd is er op sommige plaatsen al meer dan 3 meter sneeuw gevallen.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,503

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden