Transport Online - Nederlandse politie zoekt vrachtwagenchauffeur die doorreed na doodrijden actievoerder Visé

Nederlandse politie zoekt vrachtwagenchauffeur die doorreed na doodrijden actievoerder Visé

Nederlandse politie zoekt vrachtwagenchauffeur die doorreed na doodrijden actievoerder Visé
12-01-2019 09:48 | Ongevallen | auteur ANP

MAASTRICHT - De Nederlandse politie kijkt mee uit naar de vrachtwagen die vrijdagavond vanuit het Belgische grensplaatsje Visé bij Eijsden doorreed na het veroorzaken van een dodelijk ongeval. Daardoor kwam een 50-jarige actievoerder in geel hesje om het leven. De man overleed ter plaatse.

Het ongeluk gebeurde tijdens een blokkade van de snelweg naar Maastricht door zo'n twintig gele hesjes. De toegesnelde Belgische politie vroeg de trucker zijn vrachtwagen even verderop op een parkeerplaats neer te zetten, maar in plaats daarvan ging de chauffeur er vandoor, aldus Belgische media. Volgens de zender RTBF had de vrachtwagen een Nederlands kenteken.

Een woordvoerster van de politie in Limburg zei zaterdagochtend dat ook in Nederland "in samenwerking met de Belgische collega’s wordt uitgekeken naar de vrachtwagen’’. Volgens haar heeft de Nederlandse politie van de Belgen "bepaalde kenmerken’’ van het voertuig gekregen op basis waarvan ze ernaar uitkijken. Welke dat zijn, wil ze niet zeggen.

Bij de blokkadeactie van actievoerders in gele hesjes vrijdagavond bij Visé waren voor zover bekend geen Nederlandse demonstranten betrokken.

In Maastricht lopen actievoerders in gele hesjes zaterdagmiddag met een zwarte rouwband tijdens hun wekelijkse tocht door de Limburgse hoofdstad. Ze doen dat uit medeleven met de nabestaanden van de "gele strijder'', laten ze via Facebook weten.

Zaterdagmiddag houden de Waalse gele hesjes van 14.00 uur een herdenkingsbijeenkomst bij het station Luik-Guillemins.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen