Clicky

 
Transport Online - 'Milieuschade door overboord geslagen containers nog onduidelijk'

'Milieuschade door overboord geslagen containers nog onduidelijk'

'Milieuschade door overboord geslagen containers nog onduidelijk'
10-01-2019 19:17 | Binnenland | auteur ANP

TERSCHELLING - De stranden op Terschelling lijken weer schoon, nadat begin dit jaar spullen waren aangespoeld uit honderden containers die van een schip waren gevallen. Maar het is nog te vroeg om vast te stellen hoe groot de schade aan natuur en milieu precies is, aldus minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat).

"Dat is afwachten'', zei de bewindsvrouw tijdens een bezoek aan het Waddeneiland. "Op het oog is het hier weer schoon, maar er zijn natuurlijk nog een heleboel kleine stukjes piepschuim en plastic waarvan je niet weet of die door vogels opgegeten gaan worden of andere dieren.''

Van Nieuwenhuizen sluit niet uit dat die troep uiteindelijk in de voedselketen belandt. "Je kunt daar echt zorgen over hebben. Het enige dat we kunnen doen is proberen om alles zo snel mogelijk zo schoon mogelijk te krijgen'', aldus de minister. Ze liet zich bijpraten door onder anderen directeur Lutz Jacobi van de Waddenvereniging en de burgemeesters Roel Sluiter van Harlingen en Ferd Crone van Leeuwarden.

Op het gemeentehuis van Terschelling waren gesprekken met een torenwachter van de Brandaris en raadsleden en op het strand sprak de minister met medewerkers van Staatsbosbeheer uit het hele land.

"Belangrijk is ook om te zorgen dat we de containers die nog in zee liggen zo snel mogelijk bergen'', aldus Van Nieuwenhuizen. "Zodat er niet opnieuw allerlei rotzooi in het water en op de kust terechtkomt.''

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • J.Roeland
  VAN BREE
 • J.Roeland
  D.V.M. Transport
 • J.Roeland
  VAN DER MOST

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions