Transport Online - Shorttracker Sjinkie Knegt naar ziekenhuis met ernstige brandwonden

Shorttracker Sjinkie Knegt naar ziekenhuis met ernstige brandwonden

Shorttracker Sjinkie Knegt naar ziekenhuis met ernstige brandwonden
10-01-2019 17:23 | Sport | auteur ANP

BANTEGA - Sjinkie Knegt heeft derdegraadsbrandwonden opgelopen. Dat gebeurde toen de shorttracker donderdag in zijn huis in Bantega in Friesland zijn houtkachel aanstak. Zijn kleding vloog in brand.

Fenna, de vrouw van Knegt, vond hem in de woonkamer. Knegt is daarna met de ambulance naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. Daar wordt de pupil van coach Jeroen Otter nu verpleegd.

Knegt zou komend weekeinde al niet meedoen aan de Europese kampioenschappen in Dordrecht. De 29-jarige rijder raakte een maand geleden bekneld met zijn linkerbeen tussen een heftruck en een kozijn en scheurde twee spieren. Dinsdag liet Knegt nog weten dat zijn herstel snel vorderde en dat hij hoopte in maart nog mee te kunnen doen aan de mondiale titelstrijd in Sofia.

De verwondingen die Knegt donderdag opliep zitten op verschillende plekken van zijn lichaam. Met name zijn linkerbeen is ernstig verwond. Daar gaat het om derdegraads brandwonden, meldt schaatsbond KNSB. Hoe lang zijn herstel gaat duren, is niet bekend.

Bondscoach Jeroen Otter heeft de andere Nederlandse shorttrackers donderdagmiddag geïnformeerd over Knegt. Zij doen vanaf vrijdag mee aan de EK in Dordrecht.

Bij een derdegraads brandwond is zowel de opperhuid als de lederhuid volledig beschadigd. De kleur is wit, zwart of beige/bruin. Omdat de zenuwen zijn aangetast is de wond volgens Brandwondenzorg Nederland nauwelijks pijnlijk. Er zit meestal wel een tweedegraads brandwond omheen die zeer pijnlijk kan zijn.Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,617
Diesel1,294

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions