Clicky

 
Transport Online - Grootschalige berging zeecontainers MSC Zoe van start

Grootschalige berging zeecontainers MSC Zoe van start

Grootschalige berging zeecontainers MSC Zoe van start
10-01-2019 15:12 | Algemeen | auteur Redactie

IJMUIDEN - De grote berging van de zeecontainers op de Noordzee die vorige week overboord zijn geslagen van het schip MCS Zoe, staat op het punt te beginnen. Daarbij worden in opdracht van de rederij MSC twee grote bergingsschepen en een kleinere ingezet.

Het eerste grote schip is vanmorgen gearriveerd in IJmuiden en gaat naar verwachting morgen richting het gebied. Het kleinere schip is onderweg. Eerst wordt de Eemsgeul weer volledig beschikbaar gemaakt voor de scheepvaart. Daarna wordt gestart met bergen in de vaargeul boven de Waddeneilanden. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal het tweede grote schip dit weekend aansluiten. De bergers maken zoveel mogelijk gebruik van camera’s onder water. Hiernaast blijven schepen met sonarinstallaties van Rijkswaterstaat en de bergingsmaatschappij zoeken naar de containers die nog niet zijn gevonden. Deze inspanning wordt, als het weer het toestaat, onverminderd voortgezet.

Berging zeecontainers MSC Zoe

Tot nu toe zijn zeven containers geborgen. Rijkswaterstaat bepaalt de randvoorwaarden en prioriteiten waaronder de berging van de containers plaatsvindt. Zo wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met de ecologische omstandigheden en de veiligheid van de bergers. De berging van de containers is complex, onder meer omdat een deel van de containers op de zeebodem van de drukbevaren vaargeul liggen. Naast de berging blijft de Kustwacht regelmatig inspectievluchten uitvoeren om afval en containers te lokaliseren.

Hoe snel de berging van alle containers kan worden afgerond is afhankelijk van onder meer de weersomstandigheden, de scheepvaartintensiteit, het zicht onder water, getijde en ligging van de containers.

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • Smits Berging
  Smits Berging
 • Smits Berging
  Smits Berging
 • J.Roeland
  VAN BREE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions