Winterweer Alpen neemt extreme vormen aan

Winterweer Alpen neemt extreme vormen aan [foto's+video]
10-01-2019 14:21 | Buitenland | auteur ANP/WEERONLINE

BERCHTESGADEN - De dreiging van het winterweer in het Alpengebied wordt steeds groter. In Duitsland en Oostenrijk zijn hele dorpen door de sneeuw afgesloten van de buitenwereld. Volgens de Duitse nieuwssite Focus Online zitten er in de plaats Berchtesgaden honderden mensen vast door de sneeuw. De noodtoestand is uitgeroepen.

De Duitse politie meldt dat donderdag een 54-jarige vrouw is gestorven in een file bij Dornstadt. Medewerkers van het Duitse Rode Kruis (DRK) deelden tegen de kou dekens uit op de A8. Toen zij deze weer wilden ophalen, stuitten zij op de roerloze vrouw. Waaraan ze precies is overleden, is niet duidelijk.

Inmiddels is ook het lawinerisico in verschillende Oostenrijkse gebieden, waaronder Salzburg, opgeschaald naar niveau 5. Dit is het hoogste niveau en komt zelden voor. De autoriteiten waarschuwen voor extreem lawinegevaar. Woensdag overleed een 16-jarige Australische skiër in Sankt Anton am Arlberg. Hij werd voor de ogen van zijn ouders meegesleurd door een lawine.

Nieuw pak sneeuw

Het winterse weer houdt de komende tijd aan. Weeronline meldt dat het donderdag blijft sneeuwen in grote delen van Oostenrijk. Vrijdag kunnen de Alpenlanden op adem komen: het wordt tijdelijk droog. Zondag en maandag gaat het waarschijnlijk weer flink sneeuwen, regionaal kan 60 tot 100 centimeter sneeuw vallen.

De ANWB laat desgevraagd weten dat ze niet of nauwelijks berichten krijgen van gestrande Nederlanders. Die zijn al grotendeels teruggekeerd van hun vakantie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden