Clicky


Omwonenden Schiphol ook tegen beperkte groei

Omwonenden Schiphol ook tegen beperkte groei
10-01-2019 11:20 | Algemeen | auteur ANP

SCHIPHOL - De delegatie omwonenden die meeonderhandelt over de toekomst van Schiphol verzet zich tegen beperkte groei van de luchthaven. Dat staat in een verklaring van de Bewoners Omgeving Schiphol. Ze willen eerst harde toezeggingen over afname van de hinder van het huidige aantal vluchten, zoals in het verleden is afgesproken.

De bewonersdelegatie is samen met overheden, de luchtvaartsector en brancheorganisaties vertegenwoordigd in de Omgevingsraad Schiphol (ORS), die naar verwachting eind deze maand met een advies komt over verdere groei van Schiphol. Hierin zou onder meer worden aangestuurd op een beperkte groei van de luchthaven met 25.000 vluchten in totaal tot 2028. De vertegenwoordigers in de Bewoners Omgeving Schiphol zijn hierop tegen en willen dat hun delegatieleider opnieuw hierover gaat onderhandelen, zo laten ze weten.

De ORS gaf in december aan op veel punten al overeenstemming te hebben bereikt, maar dat er eerst meer duidelijkheid moest komen over de beschikbare capaciteit van Lelystad Airport. In een conceptrapport over de te verwachten milieueffecten stond eerder dat de luchthaven kan groeien van de huidige 500.000 vliegbewegingen per jaar naar 540.000. De omwonenden noemen dit rapport discutabel en vinden onder meer dat er onvoldoende argumenten zijn over waarom Schiphol niet met het huidige aantal vluchten toe kan.

De Bewoners Omgeving Schiphol is wel te spreken over voorstellen om korte vluchten te vervangen door de trein en een onderzoek naar verplaatsing van banen naar zee.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
  • Sipke Appel
    PH-KVG (MSN 20211)
  • Sipke Appel
    PH-CKA (MSN 33694)
  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions