Clicky

 
Transport Online - Grootste gedeelte Mobiliteitspakket weggestemd door EP

Grootste gedeelte Mobiliteitspakket weggestemd door EP

Grootste gedeelte Mobiliteitspakket weggestemd door EP
10-01-2019 10:47 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

BRUSSEL - Donderdagochtend is het grootste gedeelte van het zo omstreden Mobiliteitspakket door het Europees Parlement weggestemd.

"Goed nieuws voor de vrachtwagenchauffeurs: slechte voorstellen over (geen) gelijjk loon voor gelijk werk en over rij- en rusttijden door vervoerscommissie EP afgewezen", aldus Dennis de Jong in een eerste reactie.

Agnes Jongerius reageert eveneens verheugd: "Bam! Chauffeurs blijft een hoop ellende bespaard! We hebben ons steeds verzet en de slechte plannen in het Mobility Package zijn weggestemd!" 

“Alle chauffeurs in Europa waren erop achteruit gegaan als deze voorstellen waren aangenomen. Ze hadden langer moeten rijden met minder rust en hadden te maken kunnen krijgen met werkdagen van wel 16 uur. Gelukkig gaat dat nu niet door.”

In juli 2018 heeft het Europees Parlement de rapporten van de Transportcommissie ook al plenair verworpen en teruggestuurd. Nu worden de slechte plannen van CDA-Europarlementariër Wim van de Camp gelukkig weer een halt toegeroepen, aldus Jongerius.

Willem Dijkhuizen, bestuurder FNV Transport & Logistiek: "Dit goede resultaat is mede te danken aan de lobby en acties van FNV en andere Europese vakbonden. Gezond verstand heeft het hier gewonnen van roekeloosheid en eenzijdig winstbejag. De plannen moeten nu opnieuw terug naar de tekentafel. FNV accepteert geen verslechteringen van de regels voor wegtransport in Europa. We blijven hier de vinger dus strak aan de pols houden."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,065
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden