Jaguar Land Rover schrapt 4500 banen

Jaguar Land Rover schrapt 4500 banen
10-01-2019 14:47 | Financieel | auteur ANP/RTR

LONDEN - De Britse automaker Jaguar Land Rover (JLR) schrapt wereldwijd 4500 banen. Het merendeel van die banen verdwijnt in thuismarkt Groot-Brittannië. Het bedrijf benadrukt dat banen bij de productie van auto's buiten schot blijven. Vorig jaar vertrokken er al 1500 werknemers bij JLR.

Ook gaat het bedrijf in andere kosten snijden met een totaal van 500 miljoen pond, omgerekend ruim 550 miljoen euro. Die kostenbesparingen komen bovenop die van vorig jaar van eveneens 500 miljoen pond.

Het bedrijf wil met de ingrepen tegenwind het hoofd bieden. Onder meer mindere verkopen in China, strengere Europese uitstootregels en minder vraag naar diesels zitten Jaguar land Rover dwars.

Dat het niet heel goed gaat met het bedrijf bleek al uit de dieprode halfjaarresultaten. Op verschillende productielocaties werd het werk eerder tijdelijk stilgelegd of ingeperkt.

Voor de overstap naar elektrische auto's investeert JLR, dat eigendom is van het Indiase Tata Motors, in fabrieken in Wolverhampton en Birmingham. Daar worden straks aandrijfsystemen en batterijen gemaakt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden