Clicky

 CNV houdt hoop op doorstart na faillissement SecurCash

CNV houdt hoop op doorstart na faillissement SecurCash
09-01-2019 11:22 | Faillissementen | auteur Redactie

UTRECHT - Bij de curatoren hebben zich meerdere gegadigden gemeld voor de overname van (delen van) werkzaamheden van SecurCash. “Het faillissement is slecht nieuws, maar we houden hoop op een doorstart. Er is tenslotte gewoon nog steeds werk. Het geld moet toch bij de winkels worden opgehaald”, zegt Peter de Ridder, onderhandelaar bij CNV Vakmensen.

De werknemers van SecurCash blijven, ondanks het faillissement, in ieder geval de komende vier weken aan de slag. Ze krijgen ook gewoon nog hun salaris, plus een ‘doorwerkbonus’ van bruto 93 euro.

Wrang

Het faillissement raakt uiteindelijk 167 werknemers met een vast contract, en daarnaast ongeveer honderd uitzendkrachten. “Gelukkig valt het aantal ontslagen iets mee. Een deel van de werknemers valt buiten het faillissement, omdat ze onder een andere B.V. vallen”, zegt De Ridder.

“Maar het is nog steeds een grote groep. Ik vind het erg wrang dat alle betrokken partijen, tot en met De Nederlandsche Bank aan toe, vooral aandacht hebben voor de vraag hoe de geldtransporten door kunnen gaan en de winkels kunnen worden bediend. Terwijl de mensen die het werk moeten doen in grote onzekerheid zitten.”

Veel vragen

De CNV-onderhandelaar hoopt dat er snel duidelijkheid komt. “We zitten nog met veel vragen over het faillissement. Bijvoorbeeld over de rol van de banken en de manier waarop de verschillende B.V.’s van SecurCash met elkaar zijn verweven. Maar het belangrijkste is dat zoveel mogelijk mensen aan het werk kunnen blijven. We houden daarover nauw contact met de curatoren.”

Eerdere reorganisaties

SecurCash nam in oktober 2015 het geldtransport over van Brink’s. Daarbij gingen veel banen verloren. Maar ook daarna volgde de ene reorganisatie op de andere, met onder meer de sluiting van vestigingen in Arnhem, Amsterdam en Houten.

SecurCash heeft een hoofdkantoor in Delft en vestigingen in Rotterdam, Drachten en Best.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats