Transport Online - Onderzoeksraad gaat onderzoek doen naar Haagse vreugdevuren

Onderzoeksraad gaat onderzoek doen naar Haagse vreugdevuren

Onderzoeksraad gaat onderzoek doen naar Haagse vreugdevuren
09-01-2019 10:33 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) gaat de vreugdevuren in Den Haag onderzoeken. Dat gebeurt op verzoek van de Haagse burgemeester Pauline Krikke.

De raad kijkt onder meer naar de voorbereiding van de vreugdevuren en naar de problemen die zijn ontstaan na het ontsteken ervan. Naar verwachting zijn de onderzoeksresultaten rond het najaar bekend, dus voordat de eventuele voorbereidingen voor de vreugdevuren voor de nieuwe jaarwisseling beginnen.

Bij de afgelopen jaarwisseling kreeg Scheveningen te maken met een regen van brandend hout. Die was afkomstig van een tientallen meters hoge vuurstapel op het strand. De vonken werden naar Scheveningen geblazen en veroorzaakten veel schade aan huizen en auto's. Tientallen mensen hebben zich bij de gemeente gemeld met schade.

Dit jaar was de afspraak tussen de bouwers en de gemeente dat de torens in Scheveningen en Duindorp aan de onderkant een afmeting van 22 x 22 meter hadden. De hoogte mocht maximaal 35 meter zijn. Volgens de burgemeester hebben de bouwers van de vreugdevuren zich niet aan afspraken gehouden en waren de stapels hoger. De bouwers spreken dat tegen.

Oud-voorzitter Pieter van Vollenhoven had afgelopen weekend al voorzichtig op Twitter geopperd dat de OVV het vreugdevuur zou moeten onderzoeken.

De Onderzoeksraad is een onafhankelijk instituut dat gericht is op het verbeteren van de veiligheid in Nederland.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions