Ewout van Wijk volgt vader Ad van Wijk op als CEO van E. van Wijk Group

Ewout van Wijk volgt vader Ad van Wijk op als CEO van E. van Wijk Group
09-01-2019 09:35 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

GIESSEN - Per 1 januari 2019 heeft Ewout van Wijk zijn vader Ad van Wijk opgevolgd als CEO van E. van Wijk Group. Ewout van Wijk blijft daarnaast werkzaam in zijn huidige functie als Managing Director van E. van Wijk Logistics Nederland.

Met ingang van 1 januari 2019 komt het roer van het familiebedrijf in handen van de derde generatie Van Wijk. Ewout van Wijk treedt aan als CEO en voorzitter van de directie van E. van Wijk Group. Hij neemt het stokje over van vader Ad van Wijk die indertijd zijn eigen vader opvolgde. Van Wijk senior zal een belangrijke rol blijven vervullen als adviseur, ambassadeur en directielid. Het derde bestuurslid van de Group is CFO Berthil Wever.

Geleidelijke opvolging

Deze stap is de laatste in een zorgvuldig traject, waarin de opvolging geleidelijk in gang is gezet. De E. van Wijk Group is de laatste jaren sterk gegroeid en om deze groei te consolideren heeft Van Wijk voor 2019 het devies ‘focus op rendement en professionalisering’ tot speerpunt benoemd.

Holding E. van Wijk Group

E. van Wijk Group is de overkoepelende holding van zeven bedrijven en opereert internationaal met eigen vestigingen in Polen, Oekraïne, Roemenië en Moldavië. Daar is Van Wijk Group behalve als logistieke dienstverlener ook actief als importeur, dealer en onderhoudspartner voor onder andere DAF Trucks. Bij elk van de bedrijven staat een Managing Director aan het hoofd. Bij de Group zijn 1.200 enthousiaste mensen in dienst die gezamenlijk een omzet genereren van 180 MIO.

DNA van het familiebedrijf

Ad van Wijk: "Voor mij is de tijd aangebroken om de eindverantwoordelijkheid over te dragen. Mijn eigen vader Ewout van Wijk heeft het bedrijf indertijd opgericht, nu komt er weer een ‘E’ van Wijk aan het stuur. Als de gezondheid het toestaat, zou ik graag nog een aantal jaren als non-executive directielid mijn bijdrage aan het bedrijf leveren."

Ewout van Wijk: "Mijn vader heeft het bedrijf opgebouwd tot wat het nu is. Hij is jarenlang het gezicht geweest. Ik merk dagelijks hoezeer zijn ambassadeursrol van toegevoegde waarde is. We zijn sterk gegroeid en hebben steeds meer regels en structuur geïmplementeerd. Maar we willen ons DNA van familiebedrijf behouden. Daar hoort mijn vader als senior ambassadeur bij."

Ad van Wijk: "Ik heb de opvolging van mijn vader als bijzonder ervaren en ik hoop dat ik voor Ewout hetzelfde kan betekenen. We respecteren elkaar. Ik heb het volste vertrouwen dat Ewout het kan en wens hem veel wijsheid toe."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,770
Diesel1,450

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden