Transport Online - Koprol equipe Martin van den Brink blijft zonder ernstige gevolgen [+foto's]

Koprol equipe Martin van den Brink blijft zonder ernstige gevolgen

Koprol equipe Martin van den Brink blijft zonder ernstige gevolgen [+foto's]
09-01-2019 08:35 | Etappes | auteur Redactie

SAN JUAN DE MARCONA - "De trucks van Mammoet Rallysport zijn ijzersterk en super goed beveiligd." Dat was de beste mededeling die Janus van Kasteren na afloop van de tweede etappe kon bedenken. "We hebben een moeilijke dag gehad. We zijn blij dat niemand in de cabine bij Martin geblesseerd is geraakt. Nu moeten we hopen dat Martin de truck in het bivak krijgt en morgen verder kan."

Janus van Kasteren doelt met zijn verhaal op de duikeling die Martin van den Brink en zijn co-piloten Wouter de Graaff en Mitchel van den Brink in de tweede etappe maakten. "De truck van Martin liep nog op 4 of 5 cilinders. Het gebrek aan vermogen zorgde voor problemen op een duin. De truck kantelde en ging vier keer over de kop."

Janus, Erwin van den Bosch en Frank van Hoof waren er snel bij. "We hebben de Sherpa overeind gezet en vervolgens rechtgezet. De schade was behoorlijk. Wij zijn vervolgens verder gegaan. Nu moeten we hopen dat Martin de finish kan bereiken."

Janus en zijn manschappen eindigden in de rit over 342 kilometer van Pisco naar San Juan de Marcona uiteindelijk als 17e. De achterstand op Eduard Nikolaev, die opnieuw de dagwinst pakte, bedroeg 1.09.30. "Ik ben blij dat we er zijn. Het was heel lastig voor ons. Naast het vervelende ongeluk van Martin hebben wij veel tijd verloren bij het vinden van twee waypoints. We hebben zeker 17 kilometer te veel gereden om de controlepunten te vinden. Dat is uiteindelijk gelukt, maar heeft behoorlijk veel tijd gekost."

In de slotfase van de etappe, die de rijders door de duinen en het zachte zand voerde maar ook een WRC-achtig rally pad in het pakket had zitten, kwam Janus alsnog goed op stoom. "We hebben vanaf het laatste meetpunt tot aan de finish zo hard mogelijk gereden. Dat ging best lekker. daar moeten we ons maar aan vasthouden en hopen dat het morgen allemaal iets beter gaat." 

Janus is na de tweede dag 17e in het klassement. "Er komen nog genoeg dagen om dat te verbeteren. Er gaat nog genoeg gebeuren om de positie te kunnen verbeteren", aldus de rallyrijder uit Veldhoven.

De mannen in de Renault hadden rond de klok van 23.00 uur (Nederlandse tijd) nog een rit van 200 kilometer voor de boeg. "We gaan nu op weg naar het bivak. De truck is volgens ons prima in orde. Dus dat scheelt de nodige zorgen bij de monteurs."

De mannen van de serviceploeg van Mammoet Rallysport kunnen zich de komende avond en nacht in Peru waarschijnlijk wel 'vermaken'. In het bivak is het wachten op de terugkomst van Martin, Wouter en Mitchel.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions