Transport Online - Sneeuwchaos Alpen, weer meter sneeuw verwacht

Sneeuwchaos Alpen, weer meter sneeuw verwacht

Sneeuwchaos Alpen, weer meter sneeuw verwacht
08-01-2019 18:02 | Buitenland | auteur ANP/DPA

KUFSTEIN - In Oostenrijk en Duitsland zorgt de metershoge sneeuw nog steeds voor veel problemen. Wegen zijn onbegaanbaar of dicht door de gladheid of zijn uit voorzorg vanwege lawinegevaar gesloten. Steeds meer skigebieden sluiten omdat de veiligheid van de skiërs niet meer kan worden gegarandeerd. Het einde van de sneeuwchaos, zoals regionale media het noemen, is nog lang niet in zicht.

Woensdag en donderdag gaat het weer hard sneeuwen, zo voorspelt Weeronline. Er valt regionaal 65 tot 100 centimeter.

Tot vrijdagochtend is in delen van Oostenrijk code rood van kracht. De kans is groot dat de waarschuwing in het weekend wordt verlengd. In Duitsland is dinsdag het skigebied Brauneck gesloten, in het Oostenrijkse Präbichl werden 110 mensen geëvacueerd, onder hen zo'n vijftig Hongaarse scholieren. In diezelfde regio, Stiermarken, wordt nu crisisoverleg gevoerd over de sneeuw. Twee mensen moesten daar per helikopter uit een ingesneeuwde berghut worden gehaald.

Stroomuitval

In Hohentauern zitten nog steeds 550 mensen vast. Op sommige plekken in Oostenrijk helpt het leger mee met het sneeuwruimen. Bomen die bezwijken onder de sneeuw zorgden ook dinsdag weer voor stroomuitval, nu bij zo'n 2000 huizen. De enorme pakken sneeuw op de daken zorgen ook voor problemen. Hoewel de daken sterk genoeg zouden moeten zijn, maken bewoners zich toch zorgen en proberen hun dak sneeuwvrij te maken. De autoriteiten waarschuwen echter voor glijpartijen of verschuivende sneeuwpakken.

Zondag gaat het wederom flink sneeuwen en voorspellen weerdiensten opnieuw problemen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,324

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions