Clicky

 
Transport Online - 'Aanspoelen containerafval valt mee' [+foto's]

'Aanspoelen containerafval valt mee'

'Aanspoelen containerafval valt mee' [+foto's]
08-01-2019 17:47 | Algemeen | auteur ANP

LEEUWARDEN - De harde wind in het noorden heeft weinig gevolgen gehad voor de containerlading die vorige week van een vrachtschip op de Noordzee was gevallen. Her en der kwam wat plastic en piepschuim aan land. Bij de Afsluitdijk is wat afval over de dijk geblazen. Het belandde op het fietspad van de Afsluitdijk. Daar wordt het opgeruimd.

Ook bij Lauwersoog "is het een en ander aangespoeld, maar ook niet zoveel dat je een opruimploeg van vijfhonderd mensen nodig hebt'', aldus de Veiligheidsregio Fryslân. Op Schiermonnikoog is wat rommel gevonden, "maar niet heel erg veel'', en op Vlieland, Terschelling en Ameland ligt ,,nagenoeg niets''. Op de Engelsmanplaat, een zandplaat tussen Ameland en Schiermonnikoog, lag een aangespoelde container. Die is dinsdag geborgen en naar de kant gehaald. Aan de noordkant van de provincie Groningen is waarschijnlijk de bovenkant van een zeecontainer aangetroffen. Die ligt bij het dorp Den Andel, aldus waterschap Noorderzijlvest.

De bedoeling is, zegt Rijkswaterstaat, op korte termijn te starten met de grootschalige bergingsoperatie. Maar wanneer, is onder meer afhankelijk van het weer. Uit een dek-inspectie blijkt dat er nog iets meer containers van boord zijn gevallen dan eerder werd aangenomen. Het zijn er in totaal 291. In de containers die er nu bij zijn gekomen, zitten geen gevaarlijke stoffen.

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • J.Roeland
  VAN BREE
 • J.Roeland
  D.V.M. Transport
 • J.Roeland
  VAN DER MOST

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,130
Diesel1,748

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions