Transport Online - UWV wijst ontslagaanvraag Ryanair voor vliegpersoneel Eindhoven af

UWV wijst ontslagaanvraag Ryanair voor vliegpersoneel Eindhoven af

UWV wijst ontslagaanvraag Ryanair voor vliegpersoneel Eindhoven af
08-01-2019 17:11 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

EINDHOVEN - Het personeel van Ryanair dat vloog vanaf de basis in Eindhoven mag voorlopig niet worden ontslagen. Het UWV ging mee in het bezwaar van vakbonden die vonden dat de ontslagaanvraag niet in behandeling mocht worden genomen, zo maakten pilotenvakbond VNV en FNV Luchtvaart bekend.

Ryanair vroeg eerder collectief ontslag aan bij het UWV voor al het in Nederland gevestigde personeel, naar eigen zeggen vanwege slechte bedrijfseconomische prestaties. Eerder sloot Ryanair al de basis in Eindhoven en gaf toen al aan dat het personeel dat zich verzette wilde ,,uitfaseren''.

Het UWV vindt dat Ryanair en de vakbonden FNV en VNV eerst moeten proberen om tot een sociaal plan te komen. Tot die tijd moet het betreffende personeel, zestien piloten en vijftien cabinemedewerkers, gewoon worden doorbetaald.

Volgens de VNV heeft Ryanair vooralsnog altijd geweigerd om met hen in gesprek te gaan. De pilotenbond meldde eerder al dat het opvoeren van bedrijfseconomische redenen bij een aanvraag altijd met cijfers onderbouwd moet worden. Dat heeft Ryanair volgens de VNV niet gedaan.

FNV heeft overigens al wel een keer met Ryanair om tafel gezeten. Dat gesprek leidde volgens de bond tot niets, aangezien Ryanair niets anders deed dan het eigen standpunt op tafel werpen. De bond wacht de uitnodiging van de Ierse prijsvechter af.

Ryanair was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,660
Diesel1,323

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions