Transport Online - SecurCash alsnog failliet verklaard

SecurCash alsnog failliet verklaard

SecurCash alsnog failliet verklaard
08-01-2019 17:06 | Faillissementen | auteur ANP

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag heeft geldtransporteur SecurCash Nederland alsnog failliet verklaard. Voor circa 160 medewerkers van het bedrijf, dat geld van en naar winkels vervoert, zal ontslag worden aangevraagd.

De dienstverlening aan banken, waaronder het bevoorraden van geldautomaten, gaat volgens de curatoren wel gewoon door. Dat staat los van het bankroet, zeggen ze. Het geldtransport van en naar winkels zal daarnaast zoveel als mogelijk blijven plaatsvinden. De curatoren hebben hiervoor een beperkte financiering gekregen van vier banken.

SecurCash had te maken met hevige concurrentie en lage marges. In die marktomstandigheden lukte het niet om het hoofd boven water te houden. De financiële problemen werden nijpend omdat eigenaar Diebold Nixdorf niet langer de verliezen van het bedrijf met een schuldfinanciering wilde dichten. Of een doorstart mogelijk is, moet nog blijken. De curatoren zijn daarover in gesprek met andere partijen die het werk kunnen overnemen.

De onderneming vroeg vorige week al faillissement aan, maar dat werd toen nog afgewezen. De rechter vond dat er nog voldoende middelen waren om schuldeisers te betalen. Ook zou het bankroet toen niet om de juiste redenen zijn aangevraagd. Later werd wel uitstel van betaling verleend.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions