Transport Online - Daimler investeert 500 miljoen euro in zelfrijdende vrachtwagen

Daimler investeert 500 miljoen euro in zelfrijdende vrachtwagen

Daimler investeert 500 miljoen euro in zelfrijdende vrachtwagen
08-01-2019 09:48 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

STUTTGART/LAS VEGAS - Op de Consumer Electronis Show (CES) in Las Vegas heeft Daimler maandag 7 januari aangekondigd dat zij 500 miljoen euro gaat investeren in de volledig zelfrijdende vrachtwagen. Daarnaast zullen er 200 nieuwe banen gecreëerd worden.

Daimler wil binnen nu en tien jaar wereldwijd zelfrijdende vrachtwagens hebben rijden in speciaal daarvoor bestemde gebieden en bijvoorbeeld van de ene hub naar de andere.

De nieuwe Freightliner Cascadia biedt gedeeltelijk geautomatiseerde rijeigenschappen en is daarmee de eerste gedeeltelijk geautomatiseerde vrachtwagen op de Noord-Amerikaanse wegen. De vrachtwagen maakte ook zijn wereldpremière tijdens de presentatie van Daimler Trucks maandag op CES.

Daimler Trucks is al jaren een pionier op het gebied van geautomatiseerde vrachtwagenontwikkeling. In 2014 presenteerde 's werelds toonaangevende vrachtwagenfabrikant de Mercedes-Benz Future Truck 2025, 's werelds eerste zelfrijdende truck, en was de eerste fabrikant die de technologische mogelijkheden en het grote potentieel van geautomatiseerde vrachtwagens voor de economie en de samenleving kon demonstreren.

Daimler Trucks herziet echter zijn visie op platooning. Daimler Trucks heeft verschillende jaren platooning getest, vooral in de Verenigde Staten, waar de voordelen naar verwachting het grootst zijn. Uit de resultaten blijkt dat brandstofbesparingen, zelfs in perfecte platooningomstandigheden, minder zijn dan verwacht en dat die besparingen verder worden verminderd wanneer de vrachtwagens worden losgekoppeld en de trucks moeten accelereren om opnieuw te verbinden.

Ten minste voor Amerikaanse langeafstandstoepassingen, laat de analyse momenteel geen voordeel zien voor klanten die pelotons besturen met nieuwe, zeer aerodynamische vrachtwagens. Daimler Trucks blijft uiteraard betrokken bij alle partnerprojecten die nog gaande zijn, laat het bedrijf weten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,678
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions