Pas op voor zware windstoten op dijken en bruggen

Pas op voor zware windstoten op dijken en bruggen
08-01-2019 09:35 | Weer en Verkeer | auteur ANP

AMSTERDAM - Op dijken en bruggen moeten weggebruikers rekening houden met zware windstoten. Met name in de kustprovincies en Flevoland is de wind krachtig tot hard met een windkracht 6 tot 7 en is kans op zware windstoten van 75-80 kilometer per uur. Op wegen waar de wind van de zijkant waait is het gevaarlijk om te rijden voor lege vrachtwagens, aanhangers of caravans, waarschuwt Weeronline.

Op de Wadden kan het dinsdag tijdelijk stormen en neemt de wind toe tot kracht 9 en daarbij is kans op zware windstoten tot ruim 100 kilometer per uur. Aan zee en op het IJsselmeer staat een stormachtige noordwestenwind.

De zwaarste windstoot werd dinsdagochtend vroeg gemeten op Vlieland. Daar haalde de wind uit naar 103 kilometer per uur. Bij windstoten van 100 kilometer per uur of meer spreken meteorologen van zeer zware windstoten.

Er is officieel sprake van storm wanneer er gemiddeld over een heel uur minimaal windkracht 9 staat. De laatste keer dat het officieel tot storm kwam was op 24 januari 2018.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden