Transport Online - Martin van den Brink en Janus van Kasteren komen ‘lekker in het ritme’

Martin van den Brink en Janus van Kasteren komen ‘lekker in het ritme’

Martin van den Brink en Janus van Kasteren komen ‘lekker in het ritme’
08-01-2019 08:30 | Etappes | auteur Redactie

PISCO - Martin van den Brink en Janus van Kasteren kijken tevreden terug op de openingsdans van de Dakar Rally. De equipes van Mammoet Rallysport eindigden in de sub-top. "We hebben het rustig aan gedaan. Het was een lekkere etappe om in het ritme te komen."

Martin van den Brink, Wouter de Graaff en Mitchel van den Brink eindigden in de Renault Sherpa als dertiende. "Dat had misschien iets beter kunnen zijn als we geen waypoint hadden gemist en daardoor even terug moesten. We reden te veel naar rechts en zagen de concurrenten aan onze linkerkant rijden. We wisten dat we daarom even terug moesten om het noodzakelijke controlepunt te laten registreren."

Volgens de Harskamper viel er op het rijden en de techniek verder niets aan te merken. "De truck liep uitstekend. We hadden even een klein probleem met de banden, maar verder ging het prima. In het laatste deel hebben we de schade beperkt gehouden. Het parcours was uitstekend met hier en daar al een paar ‘aardige pukkeltjes’. Voor ons is dit in ieder geval een prima begin van de rally." De equipe met startnummer eindigde op 10.26 minuten van winnaar Eduard Nikolaev. "Dat verschil is acceptabel. We weten dat we geen gekke dingen hebben gedaan en harder kunnen als het nodig is."

Martin kijkt zodoende met veel vertrouwen uit naar de dag van morgen. "Dan is de etappe een stuk langer. Dat geeft ons meer mogelijkheden om verder in het juiste wedstrijdritme te komen. We kunnen ons nu al op de dag van morgen verheugen."

Dinsdag gaat de derde etappe van Pisco naar San Juan de Marcona. De verbindingsroute telt 211 kilometer en de special gaat over 342 kilometer. De eerste truck gaat rond de klok van 17.00 uur (Nederlandse tijd) van start.

Janus van Kasteren, Erwin van den Bosch en Frank van Hoof kwamen sterk uit de startblokken. Op de eerste twee meetpunten noteerde de rallyrijder uit Veldhoven de 15e en 14e tussentijd. De uiteindelijke 16e plaats in de etappe, vanaf startplaats 26, brengt de equipe in een prima uitgangspositie voor de tweede etappe. Janus start dan in de sub-top en kan zich in het spoor van de top vijftien op het bovenste deel van het klassement richten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions