Verkeershinder verwacht door storm en regen

Verkeershinder verwacht door storm en regen
07-01-2019 22:17 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Een zware ochtend- en avondspits, code geel voor de kustprovincies en kans op onderlopende kades. De eerste storm van het jaar komt eraan. In combinatie met springtij leidt dat dinsdag in de loop van de dag waarschijnlijk tot verhoogde waterstanden.

Weeronline verwacht dat het in de loop van maandagavond en -nacht al onstuimig wordt. Dinsdag is er in het westen en noorden kans op (zeer) zware windstoten en aan de noordkust kan een noordwesterstorm waaien.

De veerdiensten naar de Waddeneilanden hebben alvast sommige boten uit de vaart genomen. In Rotterdam komen afzettingen op enkel lager gelegen kades en bewoners zijn gewaarschuwd hun auto's daar alvast weg te halen. De KLM heeft 159 Europese retourvluchten geannuleerd in verband met de verwachte hinder door de storm rond Schiphol.

Containers Waddenkust

Rijkswaterstaat houdt rekening met langere files dan gewoonlijk tijdens de toch al drukke dinsdagochtendspits. Dat komt niet zozeer door de harde wind, als wel door de buien die overtrekken.

De verwachte storm in de nacht heeft waarschijnlijk geen grote gevolgen voor de overboord geslagen containers die zijn gelokaliseerd voor de Waddenkust. "De meeste liggen op de zeebodem. Het is niet de verwachting dat ze gaan schuiven'', zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio Fryslân.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,771
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden