Transport Online - Vrachtwagenchauffeurs testen verkeersplan voor na brexit [+video]

Vrachtwagenchauffeurs testen verkeersplan voor na brexit

Vrachtwagenchauffeurs testen verkeersplan voor na brexit [+video]
07-01-2019 16:58 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

DOVER - Tientallen vrachtwagenchauffeurs testen in het Verenigd Koninkrijk een plan dat de verkeersdruk moet verminderen bij een brexit zonder deal. Deelnemers reden van het verlaten vliegveld Manston in Kent naar de haven van Dover en terug, berichten Britse media.

De Britse autoriteiten lieten zo testen hoe haalbaar het is om de luchthaven te gebruiken als een enorme parkeerplaats voor vrachtwagens. Er kunnen dan 6000 voertuigen terecht, fors meer dan de circa negentig vrachtwagens die deelnemen aan de proef.

Vervoerders vrezen dat een brexit zonder deal zal leiden tot meer grenscontroles en lange files bij de haven. Uit de proef van maandag moet onder meer blijken of het verantwoord is om veel vrachtwagens van het vliegveld naar de belangrijke Kanaalhaven te laten rijden.

De parlementariër die Dover vertegenwoordigt in het Lagerhuis, de conservatief Charlie Elphicke, was niet onder de indruk. "We moeten onthouden dat de Kanaalhavens iedere dag 10.000 vrachtwagens moeten verwerken'', zei hij. "Een test met minder dan honderd voertuigen is niet eens een druppel in de oceaan.''Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions