Clicky

 
Transport Online - Ook in Nederland acties tegen nieuwe Europese transportregels

Ook in Nederland acties tegen nieuwe Europese transportregels

Ook in Nederland acties tegen nieuwe Europese transportregels
07-01-2019 09:44 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Op woensdag 9 januari zullen Europese vakbonden, waaronder ook de Nederlandse, actie voeren tegen de nieuwe Europese plannen voor de transportsector. FNV Transport & Logistiek: "Eerdere Europese plannen zijn dankzij jou en je collega's van tafel geveegd. Samen moeten we ook deze plannen van tafel krijgen."

De actie vindt plaats op de grens bij Hazeldonk, A16 vanaf 14:00 uur.

De eisen

De vakbonden eisen onder andere dat de cabotage cabotage tot drie ritten per zeven dagen wordt beperkt, met daarna een cooling off periode van vijf dagen. Daarnaast willen zij dat het verbod op rusten in de cabine wordt gehandhaafd. Ook eisen zij dat buitenlandse chauffeurs met hun vrachtwagen iedere twee weken terug moeten keren naar het land waar het bedrijf waar ze werken gevestigd is. "Zo voorkomen we nomaden van de weg."

Eerdere Europese plannen dankzij jullie van tafel

Voor de zomer lagen er vanuit Europa diverse plannen voor nieuwe regelgeving voor de transportsector onder de naam Mobility Package. Deze plannen waren desastreus voor nationale én internationale chauffeurs, maar ook voor Nederlandse bedrijven. FNV Transport en Logistiek heeft actie gevoerd tegen deze plannen en een handtekeningenactie onder chauffeurs opgezet.

Samen met werkgeversorganisatie Transport Logistiek Nederland (TLN) hebben we een schriftelijke reactie op alle onderwerpen gegeven, waarmee we gelobbyd hebben bij onze minister van V&W, de Tweede Kamer en in Europa. De minister heeft vrijwel al onze gezamenlijke aanbevelingen overgenomen en is daarmee het overlegcircuit in Europa ingegaan. Het resultaat van dit alles was dat deze slechte plannen na de zomer werden afgeschoten door het Europees Parlement.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,065
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden