Transport Online - Mammoet Rallysport: 'Super veel belangstelling bij startpodium'

Mammoet Rallysport: 'Super veel belangstelling bij startpodium'

Mammoet Rallysport: 'Super veel belangstelling bij startpodium'
07-01-2019 08:42 | Etappes | auteur Redactie

LIMA - Het startsein voor de 41e Dakar Rally heeft geklonken. De rallyrijders hebben met veel genoegen de podium ceremonie op Magdalena Beach in Lima over zich heen laten komen. Ongeveer 100.000 enthousiaste liefhebbers zwaaiden de deelnemers uit.

"Het was geweldig. De belangstelling was enorm. Voor alle deelnemers was dit een een mooie aftrap", zo reageerden de mannen van Mammoet Rallysport enthousiast op de Peruaanse ontvangst. "In Peru is de auto- en motorsport enorm populair. Dat hebben we vandaag weer van dichtbij kunnen zien. Er waren super veel mensen bij de start. Voor ons is het een leuk begin van de rally", aldus Martin van den Brink.

Na de technische keuringen, de administratieve afhandelingen en de officieuze opening van de Dakar Rally is het vandaag tijd voor het echte werk. De eerste etappe brengt de rallyrijders van Lima naar Pisco. Na een verbindingsroute van 247 kilometer wacht de special van 84 kilometers. Hoewel de afstand relatief gering is lijkt het parcours geschikt om onderlinge verschillen te veroorzaken. De coureurs krijgen direct een paar serieuze Peruaanse duinen voor de kiezen. "We zijn er klaar voor," zegt Martin van den Brink, die net als Janus van Kasteren, enorm uitkijkt naar de start van het evenement.

Vandaag beginnen 541 deelnemers aan de Dakar Rally. In totaal komen er 334 voertuigen aan de start. In de categorie trucks staan er 41 equipes op de deelnemerslijst.

De eerste truck (Eduard Nikolaev) begint vanavond om 19.36 uur (Nederlandse tijd) aan de proef over 84 kilometer. Martin van den Brink, Wouter de Graaff en Mitchel van den Brink openen de rally om 19.46 uur. Voor Janus van Kasteren, Erwin van den Bosch en Frank van Hoof begint het grote avontuur om 20.01 uur.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions