Clicky

 
Transport Online - Britten vragen massaal paspoort EU-land aan

Britten vragen massaal paspoort EU-land aan

Britten vragen massaal paspoort EU-land aan
06-01-2019 20:17 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - Met het oog op de op handen zijnde brexit is het aantal Britse aanvragen voor naturalisatie in veel EU-landen aanzienlijk toegenomen. Dit geldt onder meer voor Duitsland, Ierland, Portugal en Zweden, volgens een onderzoek van het Duitse persagentschap DPA.

Eerder deze week werd al bekend dat bijna 100.000 Britten in 2018 de nationaliteit van buurland Ierland hebben aangevraagd. Het jaar daarvoor waren dat er 81.000 en in het jaar dat de Britten voor de brexit stemden 46.000, meldt de krant The Guardian.

De Britse premier Theresa May deed opnieuw een beroep op het parlement om voor het brexit-akkoord te stemmen. Anders zou de economie in gevaar komen en zou het vertrouwen in de democratie afnemen, schreef ze in de krant Mail on Sunday.

De stemming over het brexit-akkoord staat gepland voor 14 of 15 januari. Vanaf woensdag zullen de parlementariërs opnieuw debatteren over het akkoord dat tussen May en Brussel tot stand is gekomen.

Een meerderheid voor het akkoord is echter nog steeds niet in zicht. De stemming was oorspronkelijk gepland voor 11 december.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats