Vliegverkeer in Thailand hervat na tropische storm Pabuk

Vliegverkeer in Thailand hervat na tropische storm Pabuk
05-01-2019 10:25 | Buitenland | auteur ANP/RTR/DPA

BANGKOK () - Een dag na de tropische storm Pabuk is het vliegverkeer naar de zuidelijke provincies in Thailand weer hervat. Alle vluchten van en naar het vakantie-eiland Ko Samui waren vrijdag uit voorzorg geannuleerd. Bangkok Airways, dat het monopolie heeft op de luchthaven, heeft zaterdag het normale schema opgestart en enkele extra vluchten ingepland. De vliegvelden van Nakhon Si Thammarat en Surat Thani zijn ook weer open.

De meeste veerboten naar de zuidelijke eilanden van Thailand zijn ook weer in bedrijf. Deze waren voor vrijdag gestopt met varen, waardoor er nog veel vakantiegangers vastzaten op de eilandjes.

Pabuk veroorzaakte veel minder schade dan werd gevreesd. De autoriteiten waarschuwden aanvankelijk ervoor dat Pabuk net zo destructief zou kunnen worden als de tropische storm Harriet in 1962, toen bijna duizend mensen in Thailand om het leven kwamen. Vooral op Koh Samui hadden velen het veel slechter verwacht. De schade was daar zeer beperkt. De Duitse Bärbel Schäfer, die al enkele jaren op het eiland woont, zei tegen het Duitse persagentschap dpa: "Het was een beetje stormachtig. Maar niet meer dan normaal. Geen enkel stuk van het dak is weg." Veel toeristen zouden Koh Samui op tijd hebben verlaten.

Storm

De autoriteiten trokken hun stormwaarschuwing op zaterdag in. Door de storm raakten wel huizen beschadigd. Ook vielen bomen en elektriciteitsmasten om. In verschillende provincies aan de oostkust was sprake van overstromingen.

De weerdiensten waarschuwen nog altijd voor zware regenval en mogelijke overstromingen in negen provincies. De autoriteiten hebben één dode gemeld; een visser kwam om het leven doordat zijn boot kapseisde. De autoriteiten hadden wegens het slechte weer bijna 29.000 mensen in de meest bedreigde provincies geëvacueerd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden