Clicky

 
Transport Online - Files door sneeuw en einde vakantie

Files door sneeuw en einde vakantie

Files door sneeuw en einde vakantie
05-01-2019 10:22 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - [update 17:24 uur] Vakantieverkeer op weg naar huis na de kerstvakantie in combinatie met sneeuwval leidt zaterdag in Oostenrijk en het zuiden van Duitsland tot flinke files. De snelwegen zijn veelal spekglad en hier en daar lopen de vertragingen op tot wel 2,5 uur.

Rond 16.30 uur meldde de ANWB dat het verkeer ,,volledig in de knoop" zit rond Bregenz in Oostenrijk en rond Lindau in Duitsland. Ook staat het vast op de Oostenrijkse A10 van Bischofshofen naar Salzburg en verderop in Duitsland naar München. De ANWB spreekt van 'diepwinterse rijomstandigheden' op de A10 tussen Villach en Salzburg. In Oostenrijk is de B99 Radstadt-Mauterndorf in beide richtingen dicht door lawinegevaar. Dat duurt waarschijnlijk het hele weekend.

In het westen van Oostenrijk is het aanschuiven naar Bludenz en op de Fernpass-route, en wie die horde heeft genomen komt in Duitsland op de A7 terecht in tientallen kilometers langzaam rijdend verkeer. In het oosten van Oostenrijk staat file op de A8 van Wels naar Passau.

Bij de Gotthardtunnel in Zwitserland loopt de vertraging ook flink op en rond Chur en Klosters staat het verkeer veelal stil.

Ook het luchtverkeer ondervindt hinder van de sneeuw; op het vliegveld van Innsbruck (Oostenrijk) zijn veel vluchten geannuleerd.

Foto's

  • Hurkmans
    Hurkmans
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden